Termalni riboni dolaze kao tri glavna tipa, wax, wax-resin ili resin i skoro svi su crni. Druge boje koje su povremeno u upotrebi su uglavnom cvena i plava. Mi smo u mogućnosti da vam ponudimo takođe zlatne i srebrne ribone. 

Drugačiji tipovi su pravljeni da štampaju na etiketama izrađenim od različitih materijala koji se primjenjuju kada je na primjer neophodno da etiketa jako dugo traje ili da mora opstati u surovom okruženju.

Wax riboni namjenjeni su za štampu na papirnim etiketama koje mogu trajati godinama ali moraju biti suve i ne smijju se izlagati mehaničkim grubim uticajima ili hemikalijama i uljima jer će se nanešen ribon rastvoriti odnosno oštetiti.

Wax-resin riboni ostavljaju glatkiji zapis na veoma glatkom papiru ili obloženim papirnim etiketama. Štampani materijali na etiketama su mnogo izdržljiviji nego kod primjene wax ribona ali mogu opstati samo kratko uslijed izlaganja vodi.

Konačno, čisti resin riboni su formulisani za štampu na plastičnim etiketama kao što su poliester, polipropilen i vinil. Mastilo sa ovih ribona dizajnirano je tako da je slabo rastvorivo ali jako prijanja na plastičnu površinu etikete i tako da je ona eksterno izdržljiva što dijelom zavisi i od plastičnog materijala i ribona koji se koristi.